Breakfast broth - healthy and packed with protein

Jan. 2, 2019

~ 6min / If you really want to seize the day, forget sugary cereals. This healthy, easy-to make broth is packed with protein and is the perfect way to fuel your morning. This recipe uses a fresh egg, but if you’d rather not, you can use your favourite herbs or even fresh mushrooms.

Ingridients

  • 1 fresh egg (Or alternatives listed above: herbs, mushrooms, herbal salt etc)
  • 3 dl of beef or chicken broth
  • 2-3 pinches of sea salt (choose brand without anti-clumping medium)
  • Parsley or chives

Instructions

  • Whisk a raw egg in a bowl
  • Pour over 2-3 dl of heated broth
  • Season with salt, pepper, parsley or chives (or both)… job done.

Zubereitung Frühstücksbrühe

  • Schlag ein rohes Ei in eine Schüssel 
  • Mit einer Gabel verrühren, damit sich Eiweiß und Eigelb optimal verbinden .
  • Giesse 2-3 dl kochende Brühe darüber  (Beim Aufkochen kann ein Stück Ingwer und, oder Knoblauch dazugegeben werden)
  • Gib nach belieben Pfeffer, Petersilie, Schnittlauch etc. dazu… Voilà.